ANKARA ZİRKONYUM KAPLAMA

  Ankara Zirkonyum kaplama, daha estetik bir görünüm elde etmek ve ağız-diş fonksiyonlarının daha işlevsel hale getirilmesi için son zamanlarda diş hekimlerinin de önerdikleri bir diş kaplama yöntemidir. Zirkonyum Diş , eskiden beri genellikle porselen kaplama şeklinde kendini göstermiştir. “Metal destekli diş kaplama” ve “metal desteksiz diş kaplama” olarak iki farklı şekilde uygulanan porselen dişler, zaman içinde estetiklik algısının daha fazla artması nedeni ile farklı kaplama yöntemleri üretilmeye başlamış. 

 Zirkonyum diş kaplama da bunlardan biri olup son yılların en çok tercih edilen diş kaplama yöntemidir.Estetik görünüm açısından olduğu kadar sağlık açısından da son derece etkili bir tedavi yöntemi olduğu için zirkonyum diş kaplama daha fazla tercih edilmektedir. Zirkonyum Diş, Herhangi bir alerjik özelliği olmamakla birlikte korozyona uğramadığı ve beyaz olması ile ışığı geçirgen özelliğe sahip bir madde olduğu için daha çok diş alanında kullanılmaktadır. Ancak bunun dışında kullanım alanlarının da olduğunu söylemekte fayda var.

 Daha önceki dönemlerde uygulanan porselen dişlerde genel olarak ağızda farklı bir tat bırakması ve renk değişikliğine uğraması yüzünden estetiklik biraz daha geri planda kalmakta idi. Ancak günümüz tıp teknolojisinin ilerlemesi ile birlikte ağız ve diş sağlığı alanında yapılan yeni çalışmalar sayesinde bu tip olumsuzluklar ortadan kaldırılmıştır. Zirkonyum Diş Kaplama, diğer diş türlerine göre daha dayanıklı, ağızda metal tat bırakmaması, beyaz ve ışığı geçirgen özelliğine sahip olması ile daha fazla kendinden söz ettirmeye başlayan bir diş türüdür.

  Ankara Zirkonyum diş kaplama nedir, nasıl yapılır?

 Zirkonyum nedir ?, beyaz renkte olan bir metaldir. Son zamanlarda zirkonyum kaplamalar hastalar ve doktorlar tarafından sıkça tercih edilir. Bu tercihin sebebi ise, zirkonyumun dayanıklı bir materyal olması, bunun yanı sıra da hastada hiçbir alerjik reaksiyona sebebiyet vermemesi, her renk dişe uygulanabilir olması gibi durumlardır. Estetik bir görünüm sağlaması bakımından da gün geçtikçe daha çok ön plana çıkmıştır.

 Estetik diş cerrahisi kategorisinde zirkonyum, lamine kaplama kategorisinin en çok tercih edilen seçeneğidir. Zirkonyum, dayanıklı ve kullanışlı özelliği ile gülmeyi unutanlar için estetik görünüm sağlıyor. İnce bir plak şeklinde hazırlanan zirkonyum, ortodonti kategorisinde uygulanıyor.

 Bu kategoride ilk adım, dişlerin ince bir tabaka şeklinde yontulmasıdır. Bu tabakanın kalınlığı zikoryum lamine kalınlığı ile birebir aynıdır. Dişlerin yapısı, diş etlerinin durumu ve ağız sağlığı, gülüş estetiğinin oluşumunda önemli rol oynamaktadır.

 

 Günlük hayatın koşuşturmasının bir sonucu olarak, veya tamamıyla doğal sebeplerle pek çok insan zamanla dişlerinin doğal güzelliğini yitirmekten şikayetçi. Ayrıca yalnızca görünüş açısından değil eksik veya kısa dişler nedeniyle oluşan fonksiyon eksiklikleri de cabası. Ve ne yazık ki diş bakımı söz konusu olduğunda, zamanında yapılmayan uygulamaların telafisi gelecekte de mümkün olmuyor. Zirkonyum diş kaplaması ile artık bu gibi sorunların tamamen önüne geçebiliyoruz.

 Dolayısıyla dişleriniz o sağlıklı ve beyaz duruşunu bir kez yitirdiğinde bunun geri dönüşü mümkün değil. Ama tabii ki teknolojinin gelişmesi, mümkün olmayan pek çok şey gibi dişlerin eskisinden bile daha güzel olmasını da mümkün kılmayı başardı. Günümüzde yaygın olarak kullanılan pek çok diş kaplama teknolojisi sayesinde dişler hiç olmadığı kadar sağlıklı ve estetik görünebiliyor. Bu teknolojilerden biri de zirkonyum diş kaplama uygulaması.

 Zirkonyum doğada yaygın biçimde bulunan bir elementtir. Bu element bazı kimyasal işlemlerle dişin doğal rengine çok benzeyen bir renge geliyor. Hiçbir yiyecek ve içecekle de etkileşime girmemesi zirkonyumu diş kaplama için bulunmaz bir nimet haline getiriyor. Diş estetiğinde yıllardır yaygın olarak kullanılan metotlar metal destekleri veya çok sağlıklı olmayan porselen kaplamaları öneriyordu. Son yıllarda gittikçe yaygınlaşan zirkonyum diş kaplama ise ne metal desteklere ihtiyaç duyuyor ne de porselen kaplama gibi diş etini morartan kimyasal tepkimelere sebep oluyor.

  Zirkonyum Kaplama tedavisi ne kadar sürer?

 Zirkon seramik tedavisinin diğer tedavi yöntemlerinden ayrılmasındaki en büyük özelliği kısa sürede tedavinin tamamlanmasıdır. Diş hekimi uzmanları, genel olarak zirkon seramik tedavisi için 5 günün yeterli olduğunu söylemektedir. Yani estetik bir gülüşe sahip olmak için uzun süre beklemeye gerek yoktur.

  Zirkonyum diş kaplamanın avantajları nelerdir?

 Metal destekli kaplamaların ışık geçirgenliği çok azdır ve bu da zamanla diş etlerinde koyu bir rengin oluşmasına neden olmaktadır. Geliştirilerek ağız ve diş sağlığı dünyasına kazandırılan zirkonyum diş ise ışık geçirgenliği daha yüksek ve beyaz renkli olmasından dolayı zaman içinde diş etlerinde koyuluğa neden olmamaktadır.

 Metal destekli diş kaplamalarında estetiklik çok aranan bir şey değildir. Fakat zirkonyum diş , buna zıt olarak ışığı geçirebilme özelliği sayesinde dişlerde zamanla meydana gelebilen mat görüntüye neden olmamaktadır. Dişlerin orijinal haline daha yakın olması; daha sağlıklı, daha şeffaf ve daha doğal bir görünüm elde edilmesini sağlamaktadır.

  Zirkonyum Diş Kaplama Zararlı mıdır?

 Zirkon Diş kaplama genellikle estetiklik açısından tercih edilse de diş sağlığı üzerinde de olumlu etkileri bulunan bir tedavi yöntemidir. Çünkü zirkonyum maddesi, diş etleri ile daha uyumludur ve herhangi bir şekilde diş etlerine zarar vermez. Zirkonyum kaplama yapılmış dişlerin diş etleri etrafında görülen diş eti hastalıkları, metal kaplamalara göre çok daha düşüktür.

 Metale karşı alerjisi olan kişiler, metal destekli diş kaplamalarından kaçınırlar. Geliştirilmiş şekilde tıp dünyasına sunulan zirkonyum diş tedavisi sayesinde bu sorun da ortadan kalkıyor. Çünkü zirkonyum kaplama, sıcağa karşı dayanıklı ve metale alerjisi olanlar için ideal bir diş tedavisi yöntemidir.

  Metal destekli porselen kaplama ile zirkonyum diş kaplama arasındaki fark nedir ?

 Metal destekli kaplama yaptıran hastaların yaşadıkları en büyük sıkıntılardan biri sıcağa karşı hassasiyet sorunudur. Zirkonyum kaplama ile bu sorun da ortadan kalkıyor. Hem sıcak soğuk hassasiyetinin olmaması hem de metal destekli diş kaplamalarına göre daha dayanıklı olması, tedaviyi bu yöntem ile tercih edenler için son derece avantaj sağlamaktadır.

 Sigara, kahve ve dişlerde leke bırakan diğer maddeler, metal destekli kaplamalarda dişlerin sararmasına daha fazla yol açar. Ancak zirkonyum kaplama son derece dayanıklı olduğu için bu tip sorunlar da yaşanmamaktadır.

  Zirkonyum kaplama nerelerde kullanılır?

 Zirkonyum diş kaplama, daha çok estetik alanında kullanılan bir diş tedavisi yöntemidir. Diş beyazlatma gibi metotlar uygulandığı halde olumlu sonuca ulaşılmayan durumlarda kullanılan zirkonyum kullanılmaktadır. Genel olarak kullanım alanları şunlardır;

  Zirkonyum hakkında sıkça sorulan sorular

– Zirkonyum kaplama, içerisinde metal bulunmadığı için ağızda metalik tat bırakmaz ve metale karşı alerjisi olanlar kolaylıkla kullanabilirler.

-Metal destekli olmadığı için ağızda değişik tatlara neden olmaz ve koku yapmaz.

-Zirkonyum dişler, pürüzsüz ve kaygan bir zemine sahip olduğu için plak oluşumuna neden olmaz ve metal destekli dişlere göre daha uzun süre beyazlığını korur. Hasta, uygun şekilde ağız ve diş bakımına dikkat ederse ömür boyu dişleri ile ilgili problem yaşamaz.

-Zirkonyum kaplama, diğer diş türlerine göre çok daha uzun süre kullanılabilir. Bakımı normal dişler gibi olmalıdır ancak kullanılan fırçanın yumuşak kıllı olmasına dikkat etmek gerekir.

-Herhangi bir nedenden dolayı zirkon kaplama dişler çıkartılması gerekirse, çıkartma işlemi kesilerek yapıldığı için herhangi bir zarar vermez.

-Zirkonyum kaplama da tıpkı diğer protezler gibi diş küçültüldükten sonra ve diş ile diş eti sağlıklı duruma geldikten sonra uygulanmaktadır. Laboratuvar ortamında zirkonyum kaplama, dişlere uygun renkte tasarlanarak hazırlanır. Hazırlama aşaması tamamlandıktan sonra özel yapıştırıcı yardımı ile uygulanmaktadır.

-Zirkon kaplamanın uygulanabilmesi için dişler kesildikten sonra diş ve diş etlerinin sağlıklı hale gelmesi beklenir. Özellikle ön dişlerde uygulanması gereken durumlarda, geçici olarak akrilikten yapılan kaplamalar kullanılır. Kuvvete çok dayanıklı olmasalar da renk uyumu net olduğu için estetik açıdan herhangi bir kayıp söz konusu olmamaktadır.

-Daimi dişleri oluşmuş kişiler, her yaştan itibaren estetiklik açısından veya diğer nedenlerden dolayı zirkon kaplama yaptırabilirler. Ancak 18-20 yaşlara kadar yapılan tedavilerde çene büyümesi sonucu aralanmalar görülebilir. Bu tip durumlarda sık sık yenilenmesi gerekmektedir.

-Diş üstü kaplama olduğu için uzun aralıklı olan dişlerde kullanılması önerilmez. Bu tip yapılarda kırılma durumu daha fazla olduğu için zirkonyum kaplama önerilmemektedir.

  

  Zirkonyum Diş Kaplamanın Avantajları Nelerdir?

  Zirkonyum Diş Nasıl Yapılır?

  Zirkonyum kaplamanın uygulanış aşamaları

  Zirkonyum kaplamalarınız yapıştırılıp, tedavi sürecini tamamladığınızda iyi bir bakım ile çok uzun yıllar kaplamalarınızı kullanabilirsiniz. Bu kapmaların değişmesi gerektiğinde yapılacak işlem ise acısız ve ağrısız olacaktır. Kaplamalar takıldıktan sonra sıcak-soğuk hassasiyeti yaşamaz, gündelik yaşantınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

  Zirkonyum kaplama yaptırmak için 18 yaşını beklemek daha doğru olacaktır. Çünkü 18 yaşına kadar çene gelişimi devam edeceği için kapmaların sık sık yenilenmesi gerekir. Yani diş eti hastalığı olan hastalarda, her yaştan hasta da zirkonyum kaplama yaptırabilir. 1 hafta gibi kısa bir sürede tedavi tamamlayıp, istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz. Eğer değiştirmek istediğiniz yerler var ise, doktor ve hastanın ortak kararı ile birkaç kez daha prova yapılıp, ardından tedavi süreci tamamlanabilir.


   Ankara Zirkonyum kaplama fiyatları nedir?

  Detaylı fiyat bilgisi için bizimle iletişime  geçebilirsiniz.

 Adres: Öveçler Mahallesi , Çetin Emeç Bulvarı, Kabil Caddesi, No:3/A Çankaya / Ankara 

 Tel: 0531 694 51 41